BİNGÖL - Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Genç ilçesi Yeniyazı Jandarma Karakol Komutanlığı'na malzeme taşıyan 2 aracın birer gün arayla PKK'lılar tarafından yakılmasının ardından askerler bölgede operasyon başlattığı ifade edildi.
Yeniyazı köyü Kelepiç mevkisinde dün sabah saatlerinde bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlandığı ve çıkan çatışmada 1PKK'lının ölü olarak ele geçirildiği belirtilen açıklamada, ölü olarak el geçirilen kişinin Bitlis nüfusuna kayıtlı Baver kod adlı Ali Güven olduğu açıklandı.
Genç Devlet Hastanesi morguna kaldırılan PKK'lının üzerinde 1 adet Kaleşnikof marka silah, 1 adet dürbün, 1 adet el telsizi ve 4 adet şarjörün bulunduğu kaydedildi. (Nihat Kanat-İLKHA)