Peres’in cenazesine Türkiye’den müsteşar düzeyinde katılım olacak

Terör rejimi İsrail’in ölen eski cumhurbaşkanı Şimon Peres’in cenaze törenine birçok ülkenin devlet başkanı düzeyinde katılım göstereceği belirtilirken Türkiye’yi Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu temsil edecek.

Geçtiğimiz gün 93 yaşında ölen işgalci İsrail’in eski cumhurbaşkanı Siyonist Şimop Peres’in cenaze törenine birçok ülkenin devlet ve hükümet başkanı düzeyinde katılım göstereceği belirtilirken Türkiye’yi Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu temsil edeceği öğrenildi.

Mahmut Abbas da törene katılacak

Bugün düzenlenecek törene ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere Veliaht Prensi Charles, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD Başkanı adayı Hillary Clinton ve eşi Bill Clinton’ın katılacağı belirtildi.

Törene katılacak en dikkat çekici isimlerden biri ise Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas oldu. Abbas, Peres’in ölümünün ardından da taziye mesajı yayınlamıştı.

Türkiye’yi ise devlet ve hükümet başkanı düzeyinde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu’nun temsil edeceği belirtildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İl il bayram namazı saatleri
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
Meteoroloji uyardı: Doğu bölgelerde kuvvetli yağış, kar ve çığ riski var
Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı
Hedefte milletin inancı vardı