Petrol üretiminden elde edilen gelirle PKK/YPG'ye yardım edilecek

ABD'de, Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham da Suriye'nin petrol sahalarından elde edilen gelirle PKK/YPG'ye yardım edilebileceğini söyledi.

ABD'nin, Suriye'deki petrol sahalarını kontrol altında tutmak için bölgeye zırhlı araç göndereceği öne sürüldü. Pentagon'un bölgeye Bradley veya Stryker tipi askeri araç göndermesi bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme kararından sonra fikir değiştirerek petrol sahalarını korumak üzere yaklaşık 200 ABD askerinin bölgede kalacağını duyurmuştu.

Öte yandan Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham, Suriye'nin petrol sahalarının ABD'nin kontrolünde olmasının Suriye rejimine ve İran'a maddi darbe olacağını savundu.

Graham, petrol üretiminden elde edilen gelirle PKK/YPG'ye yardım edilebileceğini ve gelirin bir kısmının ABD'nin Suriye'deki askeri misyonu için kullanılabileceğini ifade etti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti