PKK'nin savaş suçları Uluslararası Af Örgütü raporunda

Uluslararası Af Örgütü PKK’nın Irak’ta işlediği savaş suçlarını raporlaştırdı. Raporda Arap köylerine giren PKK'nin kadın ve çocuklar dahil halkı katlettiği belirtildi.

Uluslararası Af Örgütü'nün hazırladığı rapora göre, PKK Irak’ta savaş suçu işliyor.

Rapora göre, Sincar ve çevresindeki Arap köylerine baskınlar PKK, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişiyi IŞİD'e destek verdikleri iddiasıyla katletti.

Sincar’ın kuzeyinde bulunan Jiri ve Sibaya köylerine dikkat çekilen raporda, PKK'nin girdiği köylerde çok sayıda kişiyi topluca öldürdüğü belirtildi.

Erkekleri köy meydanında, ailelerinin gözü önünde infaz eden PKK'nin, itiraz eden kadınların bazılarını öldürdüğü, bazılarını da tutukladığı kaydedildi.

Raporda ayrıca, kadınların cinsel saldırıya uğramış olabileceğinden de endişe edildiği belirtildi.  (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Eski Tunceli Valisi Sonel, Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan okulların tatil edilmesi çağrısı