PKK'nin tuzakladığı basma düzenekli patlayıcılar imha edildi

Siirt Valiliği, PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda arazide gizlenmiş 7 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcının ele geçirildiğini açıkladı.

Siirt Valiliği, Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Bitlis'e bağlı Çobansuyu köyü kırsalı Kapı Tepe bölgesinde, arazide yapılan arama-tarama sırasında tespit edilen EYP'lerin kontrollü şekilde imha edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan titiz ve planlı çalışmalar neticesinde; Bitlis ili, merkez ilçesi, Çeltikli Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında bir adet pil bloklu, yaklaşık 500 gram C-3 patlayıcı bulunan basma düzenekli ve 2 adet elektrikli fünye ile tuzaklanmış şekilde EYP (El Yapımı Patlayıcı) tespit edilmiştir." denildi.

Tespit edilen el yapımı patlayıcı maddelerin, Mayın ve EYP Tespit İmha Timi tarafından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay yerinde kontrollü olarak imha edildiği belirtildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siirt Haberleri

Siirt’te 300 kilo fıstık çalan hırsızlar yakalandı
Siirt Havalimanı 250 bin yolcu kapasiteli oldu: Siirt demir yoluyla ulusal ağa bağlanacak
Çocuklarıyla başladı, şimdi torunlarıyla fıstık topluyor: 45 yıllık hasat hikâyesi
Siirt’te 180 bin liralık altın bileziklerin kaybolduğu olay kameralarla aydınlatıldı
Siirt’te toplu taşıma ücretlerine zam