Hakkari'deki Yeşiltaş Karakolu'nda yönelik saldırının ardından yapılan operasyonlarda örgütün Yüksekova sorumlusu olduğu belirlenen 1 kişi yakalandı.
Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Yüksekova Yeşiltaş Karakolu'na 19 Haziran 2012 tarihinde PKK’lilerce yapılan saldırının ardından başlatılan operasyonlar ile arazi arama ve tarama faaliyetleri kapsamında 23 Haziran günü saat 07.00 sıralarında bölgede 1 ceset ile 1 adet roketatar silah ele geçirildiği belirtildi.
Açıklamada, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden olduğu belirlenen bir kişinin ise yaralı olarak yakalandığı bildirildi.
Hakkari Yüksekova Yeşiltaş Karakolu'nda 19 Haziran 2012 tarihinde PKK’lilerce yapılan saldırıda 8 asker hayatını kaybetmiş, 19 asker yaralanmıştı.
PKK’lilerle çıkan çatışmada ve sonrasında başlatılan operasyonlarda 31 PKK’’li etkisiz hale getirilmiş, 1 PKK’li ise teslim olmuştu.