RTÜK'ten FOX TV'ye idari yaptırım ve 3 kez yayın durdurma cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ana haber sunucusu Fatih Portakal'ın ifadelerinin 'halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği' gerekçesiyle FOX TV'ye üst limitten idari yaptırım ve 3 kez program durdurma cezası verdi.

RTÜK'ten FOX TV'ye idari yaptırım ve 3 kez yayın durdurma cezası

RTÜK, Fatih Portakal'ın FOX ekranlarında 30, 30 Mart ve 1 Nisan 2020 tarihlerindeki Coronavirus gündemiyle ilgili yaptığı yorumlar nedeni ile toplumu kin ve düşmanlığa sevk ettiğine hükmetti.

Kurul, salgın hastalığa ilişkin pek çok tedbir alınmasına rağmen devlet yöneticilerini haksızca hedef alan Portakal’ın yorumlarının toplumu kin ve düşmanlığa sevk ettiği sonucuna vardı.

RTÜK, 6112 sayılı Kanun’un 8/1/b maddesinde yer alan “Yayın hizmetleri, Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz.” hükmü kapsamında FOX TV’ye üst limitten idari yaptırım ve 3 kez program durdurma cezasına hükmetti.

İfadelerin tarafsızlığa aykırı bir şekilde halkın birlik ve beraberliğinin sağlanmasına zarar verici nitelikte olduğu kanaatine varan RTÜK, FOX TV'nin aynı ihlali tekrarlaması halinde yayın lisansının iptaline karar verebilir.

RTÜK, ayrıca, 'İlker Karagöz ile Çalar Saat' programındaki gerçeklikle ilgisi olmayan 'ekmek kuyruğunda kavga' haberi nedeniyle FOX TV’ye yine üst limitten idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Lastikte doğru kaplama nasıl olmalı?
Kurban Bayramı tatili uzatılmayacak
Uzmanlar: Klima bakımı hem sağlık hem de enerji tasarrufu açısından önemli
PKK fesih kararını açıkladı
Eski tip ehliyet yenileme süresi 31 Temmuz’da doluyor