Sahte sosyal medyalarıyla 80 kişiyi dolandıran 14 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te sahte sosyal medya hesabı üzerinden “oto yedek parça satış” dolandırıcılığı yaptıkları gerekçesiyle 14 şüpheli, düzenlenen eşzamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kendilerini “Şimşek kardeşler” olarak tanıtan M.Ş ve İ.H.Ş’nin sahte sosyal medya hesabı üzerinden 39 ilde 80 kişiyi ucuz oto yedek parçası satmak vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışma kapsamında M.Ş ve İ.H.Ş. İl Emniyet Müdürlüğünce teknik ve fiziki takibe alındı.

Yapılan takip sonucu sahte sosyal medya hesaplarını kuran ve yöneten 14 şüpheli tespit edildi.

Evlerine düzenlenen eşzamanlı operasyonla gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 74 gözaltı
Çocuklarımıza baskı yapmak yerine destek olmalıyız
Gaziantep'te akıl almaz kasap hilesi