Şanlıurfa’da Suriyeli kadınlar gönüllü olarak günde bin adet maske üretiyor

Coronavirus salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de maske sıkıntısı yaşanıyor.

Şanlıurfa'da, ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeli kadınlar, mesleki eğitim merkezinde gönüllü olarak maske üretiyor.

Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Vakfı Eyyübiye Mesleki Eğitim Merkezinde, Suriyeli kursiyerlerin destekleriyle ihtiyaç sahipleri için günde bin adet maske üretiliyor.

Merkezde, hijyen ve sterilizasyon kurallarına göre üretilen maskeler, AFAD ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın talepleri doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Temsilcisi Behçet Atilla, imkânları ölçüsünde maske ürettiklerini belirtti.

"Yaşlı, hasta, yetim ve fakirlere dağıtmaya başladık"

Yetkililerin kontrolleri dâhilinde maskeleri ürettiklerini ifade eden Atilla, “Coronavirus ile ilgili tüm dünya çeşitli şekilde mücadele ediyor. Allah muhafaza yarın bu vaka daha ileri boyutlara varabilir. Sokağa çıkma yasağı gibi durumlar olursa o durumdaki yetim, fakir ailelerin ve çocukların mağdur olmaması için onların sağlığını düşünerek bu maskeleri Suriyeli gönüllü bacılarımız ve kardeşlerimizin desteğiyle üretiyoruz. Valilik ve Sağlık İl Müdürlüğümüzün bilgisi ve kontrolü dahlinde bu üretim yapılıyor. Şu an yaşlı, hasta, yetim ve fakirlere dağıtıma başladık.” dedi.

Merkezlerinde hijyen kurallarına dikkat ettiklerini belirten Atilla, “Günde bin adet maske üretimi yapıyoruz. Gerek dezenfekten ve gerekse de hijyenik kurallara uygun olarak maskeleri üretip, paketliyoruz. AFAD ya da Haliliye Kaymakamlığına bağlı SYDV ve bazı kurum kuruluşlara talepleri olduğu takdirde ücretsiz bir şekilde bağış usulü ile yardımcı oluyoruz. İnşallah bu üretim devam edecek. İhtiyaç doğrultusunda insanlara faydalı olmak için üretime başladık.” ifadelerini kullandı.

"Gönüllü olarak çalışıyoruz"

İHH Mesleki Eğitim Merkezi kursiyerlerinden Oruç Musa, imkânsızlık nedeniyle maske temin edemeyen insanlar için maske ürettiklerini söyledi.

Musa, “Türkiye’ye 6 sene önce Halep’ten geldik. Şu an muhtaç olan insanlar için maske üretiyoruz. Bu maskeleri alamayan yetimler, fakirler ve engelliler var. Burada gönüllü olarak çalışıyoruz. Gücümüzün yettiği kadar inşallah çalışırız. Sabah saat 09.00’dan akşam 17.00’ye kadar toplamda bin maske yapıyoruz. Burada 9-10 bayan çalışıyoruz.” diye konuştu.

İLKHA


















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Avukat Karadaş: "Kanun yapma sürecinde halkın manevi değerleri dikkate alınmalı"
Soluk borusuna süt kaçan bebek kurtarılamadı
İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kırhan: "Hareketsiz yaşam diyabete ne oluyor"
Balıklıgöl’ün duvar ve su kanalı çöktü
Yapılan zamların ardından halk fakirleşiyor