Sason'un Kelhasan köyünde 100 kilo patlayıcı madde ele geçirildi

Batman’da dün öldürülen PKK’lilere ait 100 kilo patlayıcı madde ile mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Kelhasan köyünde öldürülen PKK'lilere ait 100 kilo patlayıcı madde ile mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Konuya ilişkin Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Sason ilçesi Kelhasan köyü, Aşağı Kilimli mezrası kırsal alanında çıkan çatışmada öldürülen 5 PKK'liye ait bol miktarda silah ve mühimmat ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, öldürülen PKK’lilerin üzerinden bir adet M-16 piyade tüfeği, 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 8 adet el bombası, 3 adet el telsizi, 4 adet tabanca, 20 adet şarjör ve 2 adet sırt çantası içerisinde patlayıcı madde ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, PKK’lilerce kullanıldığı tespit edilen iki adet sığınakta ise 100 kilo patlayıcı madde, 20 adet boş teneke ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sason Haberleri

Batman'ın Sason ilçesinde geleneksel cevizli sucuk üretimi sürüyor
Sason Arapçası araştırmalara konu oluyor
Batman'da Mereto Dağı yolundaki çalışmalar sürüyor
Batman'da aynı noktada bir ayda 3 kaza
Batman’ın Sason ilçesinde otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı