Seçimin ertesi günü okullar tatil edildi

Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim kurumlarının, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlandığına işaret edildi.

Bakanlık yazısında şunlar kaydedildi:

"Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir.

Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir." (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmesi için neler yapılmalı?
1,6 milyon aday ter döküyor
2,4 milyon aday üniversite için ter döküyor
Panik yapmayın, zamanı doğru yönetin
2026-2027 eğitim öğretim yılı takvimi açıklandı