Şeker ve tuz kullanımında düzenleme

Sağlık Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelgeyle, çay ve kahve ikramlarının tek şekerli olarak sunulmasını; yemekhane, lokanta gibi hizmetlerde ise masalardan tuzlukların kaldırılmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile çay ve kahve ikramlarında ve kafe, kantin, lokanta, çay ocağı gibi yerlerde çayın tek şekerli olarak sunulması ve yemekhane, lokanta gibi hizmetlerde masalardan tuzlukların kaldırılmasını istendi.

 

Genelgede, dünyada en önemli halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen bulaşıcı olmayan hastalıkların, Türkiye'de her geçen gün sayısı hızla artan ölümlerin başlıca nedenlerinden olduğu, erken ölümlere yol açan ve kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bulaşıcı olmayan hastalıklardan önleyici yaklaşımların geliştirilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı. Ayrıca genelge, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında alınması gereken önlemleri içeriyor.

 

Genelgeye göre, "Çay, kahve vb. ikramlarda ve kafe, kantin, lokanta, çay ocağı gibi yerlerde çay şekerinin tek şeker olarak ve mümkünse hijyen açısından ambalajlı şekilde sunulması, yemekhane, lokanta vb. hizmetlerde masalardan tuzlukların kaldırılması, dileyenlerin tuz almak için ayrı bir yerde, mümkünse 0,5-1 gramlık kağıt poşetler halinde kullanmalarının sağlanması gerektiği belirtiliyor.”  (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Esnaf, IBAN ile ödeme ve başlayacak olan denetimleri değerlendirdi
Tatilin kaza bilançosu: 66 ölü, 8 bin 352 yaralı
Bayram tatilinin 6 gününde 3 bin 706 trafik kazası
Son 5 günde 3 bin 71 trafik kazası gerçekleşti
Türkiye ve 14 ülke, Ramazan Bayramını aynı gün idrak edecek