Siirt Devlet Hastanesinde 7 santim polip lezyonu kansere dönüşmeden çıkarıldı

Siirt Devlet Hastanesinde yatan bir hastanın bağırsaklarında bulunan 7 santimlik polip lezyonu başarılı bir operasyonla kansere dönüşmeden çıkarıldı.

Siirt Devlet Hastanesinde ilk defa EMR(Endoskopik mukozal rezeksiyon) denilen yöntemle bir hastanın bağırsaklarında bulunan 7 santimlik polip lezyonu başarılı bir operasyonla kansere dönüşmeden çıkarıldı.

Polip lezyonun ilk defa EMR(Endoskopik mukozal rezeksiyon) denilen yöntemle başarılı bir şekilde tam olarak çıkarıldığını belirten Uzm. Dr. Murat Başaran, polipler kalın bağırsağın(kolon) yüzeyini örten tabakanın anormal büyümesi sonucu gelişen ve bağırsak kanalı (lümen) içine doğru büyüyen oluşumlar olduğuna dikkat çekti.  

Başaran, lezyonların kanserleşmeye neden olmadan çıkarılmaları gerektiğini kaydetti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siirt Haberleri

Siirt’te 300 kilo fıstık çalan hırsızlar yakalandı
Siirt Havalimanı 250 bin yolcu kapasiteli oldu: Siirt demir yoluyla ulusal ağa bağlanacak
Çocuklarıyla başladı, şimdi torunlarıyla fıstık topluyor: 45 yıllık hasat hikâyesi
Siirt’te 180 bin liralık altın bileziklerin kaybolduğu olay kameralarla aydınlatıldı
Siirt’te toplu taşıma ücretlerine zam