​Siirt halkından 3 dilde "Üç Aylar ve Regaib Kandili" mesajı

​Salgın nedeni ile ülke ve dünya olarak çok zor bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Siirt halkı, bir an önce insanların tüm yaşamlarını etkileyen salgının bitmesi temennisinde bulundular.

İslam âlemi üç aylara kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da salgın gölgesinde buruk bir şekilde üç aylara giren Müslümanlar, salgının bir an önce tüm dünyada bitmesini temenni ediyor.

İçerisinde Regaib, Miraç, Berat ve Kadir Gecesi gibi önemli gecelerin bulunduğu üç ayları idrak edecek olan Müslümanlar, üç ayların tüm Müslümanlar için hayırlar getirmesini istiyor.

Salgın sürecinde âlim, bilim adamları, öğretmen ve doktorlar başta olmak üzere değerli birçok insanın hayatını kaybettiğini dile getiren halk, nefis muhasebesi yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Esnaf ve ülke olarak salgın nedeniyle çok zor bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Osman Alçı, "Bu nedenle kendimizi toparlamalı ve rabbimize yönelmeliyiz." dedi ve şunları ekledi:

Hayırlısı ile bu gece Regaib kandilini ihya edeceğiz. Muhammed (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) ümmetinin kandilini en içten dileklerimle kutluyorum. Temennimiz Recep ayı ve Ragaib vesilesiyle yapacağımız dualarla Rabbim bu musibetleri bizlere unutturur. Bu gece bütün insanlar bu hastalıktan kurtulmak için ellerini açıp Allah’a yalvarsın, dua etsin."

Salgın sürecinde çocuklar annelerine anneler de çocuklarına sarılamadı

Salgın sürecinde çocukların annelerine annelerin de çocuklarına sarılamadığını ifade eden Faruk Akyüncü, "Müslümanların en büyük şifası duadır." dedi.

Akyüncü, "Çok zor bir süreçten geçiyoruz, buda rabbimizin bir musibeti veya bir imtihanıdır. Dolayısı ile böylesi mübarek bir gecede Allah, Ümmet-i Muhammed’i birbirine sevdirmesi için, fitne ve fesadın aramazdan kalması için birbirimize dua edelim, birbirimizi sevelim, saygı, sevgi ile birbirimize yaklaşalım. İnşallah her şey daha güzel olacaktır." şeklinde konuştu

Bu akşam Rabbimize bol bol dua edelim

"Çok zor bir süreçten geçtiğimiz bu günleri atlatacağımıza inanıyorum," diyen ayakkabı tamircisi Vehbi Özkılıç, hiçbir zaman Allah’tan umudunu kesmediğini söyledi.

Özkılıç, "Bu akşam Rabbimize bol bol dua edelim. İnşallah güzel günler bizi bekliyor. Bu süreçte yakınlarımızı kaybettik, birçok insan hastalandı, Allah hepsine şifa versin. Alimlerimizi, doktorlarımızı çok değerli insanlarımızı kaybettik, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olanlara rağmen hiçbir zaman umudumu kaybetmedim ve Allah’a şükretmeye devam ettim, sonsuz şükürler olsun. İnşallah bu günler de geçecek." ifadelerini kullandı.

Bütün İslam âleminin Regaib Kandilini tebrik eden Veysi Alçı, bu gecenin, insanların kendilerini muhasebeden geçirmeleri için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.

Alçı, "Allah, Regaib gecesini hayırlara vesile kılsın, Allah, salgın hastalığın bir an önce Ümmet-i Muhammed’in (s.a.v) içinden çıkarsın, Peygamber Efendimiz zamanında da bu tür salgın hastalıklar vardı, bize burada sabretmek düşüyor. Allah’ın izni ile bu salgından kurtulacağız, bu gece Allah’a el açıp bol bol dua edelim ve kendimizi hesaba çekelim, biz ne hata yaptık ta Allah, bizlere bu musibet veya hastalığı verdi, öldüğümüzde o daracık kabirde nasıl bir hesap vereceğiz? Kendimizi sorguya çektiğimizde inşallah Allah bizim ve çocuklarımızın günahını bağışlayacaktır." dedi.

Üç Aylar ve Regaib Kandilinin bütün insanlığa hayırlar getirmesini dileyen berber Yunus Akınay ve demirci Abdulvahap Atınç, salgın sürecinin bir an önce bitmesi temennisinde bulundular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siirt Haberleri

Çemêkarê Yaylası'nda karakovan bal hasadı yapıldı
Umut Kervanı lösemili çocuğun hayalini gerçekleştirdi
Siirt'te kronik yara ve diyabetik ayak bakım polikliniği hizmete girdi
Suriye uyruklu 2 PKK elemanı yakalandı
Siirt'te "Emniyet Kemeri Uygulaması" gerçekleştirildi