Siirt'te Çanakkale Şehitleri için Mevlid-i Şerif okutuldu

Siirt Merkez Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı Yıldönümü" dolaysıyla Mevlid-i Şerif okundu.

Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlere riayet edilerek düzenlenen mevlid programına, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, idari ve mülki amirler ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Siirt'teki kuran kursu öğretmen ve öğrencilerinin, "Çanakkale Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri kapsamında okudukları 35 hatm-i şerifin duası İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir tarafından yapıldı.

Şehitlik mertebesinin önemine değinen Özdemir, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.' dedi.

Mevlit programı çıkışında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara, lokum ve gül suyu ikram edildi.

Vali Hacıbektaşoğlu, öğle namazı çıkışında Cumhuriyet Caddesi ve Fatih Pasajı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Salgınla mücadelede, gerek devletin, gerekse yerel tüm imkânların seferber edildiğini hatırlatan Vali Hacıbektaşoğlu, maske, sosyal mesafe kuralı ve temizliğin önemine bir kez daha dikkat çekerek vatandaşların bu kurallara sıkı sıkıya uymasını istedi.










İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siirt Haberleri

4 yaşındaki küçük kız oyun parkında ayağını oyun aletine sıkıştırdı
Siirt’te çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi
Siirt’te trafik kazası: 3’ü aynı aileden 4 kişi yaralandı
Siirt’te hafif ticari araç motosikletlilere çarptı: 2 yaralı
Siirt'te mutfakta bulunan fırın aniden patladı