"Sınav yerine zamanında gidin, panik yaşamayın"

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, merkezi sınavlar öncesi 8. sınıf öğrencilerini uyardı; "Okula zamanında gidin, rahat olun, panik yaşamayın."

GAZİANTEP - İl Milli Eğitim Müdürlüğü Perşembe ve Cuma günü yapılacak Ortaöğretime Geçiş Sınavları öncesi Özel Sanko Okulları'nda bir toplantı düzenledi.


Sınavda görev alacak bina sınav sorumluları ile okul müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, ilk kez uygulanacak sınavda görevlilerden, öğrencilere azami derecede yol gösterici ve yardımcı olmalarını istedi.


Serin, 8. sınıf öğrencilerine de bazı tavsiyelerde bulunarak; özellikle sınav yerine zamanında gitmeleri konusunda uyardı. Serin, "Öğrencilerimiz sınav yerine zamanında gitsinler, gereksiz panik yaşamasınlar. İki sınav arasında moral bozucu konuşmalar ve yorumlardan kaçınmak da öğrencilerimizin faydasına olacaktır." dedi.


Bu yıl ilki düzenlenecek olan Ortaöğretime Geçiş Sınavlarına Gaziantep genelinde 39 bin 603 öğrenci, 269 okulda sınavlara katılacak.


28-29 Kasım 2013 tarihlerinde günde 3 farklı dersten sınav yapılacak.


Merkezi sınavlar sabah 09.00'da başlayacak 12.00'de sona erecek.


Sınav günü tüm ortaokullar ile ilk ve ortaokul bir arada eğitim veren okullar tatil olacak. (Şefik Mert-İLKHA)



 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması
15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor
İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız
Lisans eğitiminin 3 yıla indirilmesi öğrenciler ve velilerden tam destek gördü
İmam hatip okulları 112 yaşında