Şirinkuyu Esnafının Yüzü Gülüyor

Mevsimlik göçlerden dolayı zor günler yaşayan Siverek Şirinkuyu esnafı, gündüz alışveriş yapamazken, geceleyin samancıların yaptığı alışverişlerle günü kurtarıyor

kişinin mevsimlik işçi olarak çalışmaya gitmesinden dolayı ilçe hayalet şehre bürünüyor. İlçenin Kenar mahallerinden olan ve genellikle mevsimlik işçilerin yaşadığı Şirinkuyu mahallesinde, yaz aylarında siftah yapmadan kepenk kapatan küçük esnaf, saman işinin açılmasından dolayı geceleyin samancılara satış yaparak, geçimlerini sağlıyor.
 

İlçedeki kısıtlı iş imkânlarından dolayı mahalle sakinlerinin mevsimlik işçi olarak Adana, Aydın, Yozgat, Samsun ve Malatya illerine gittiğini belirten mahalle esnaflarından Mehmet Ördek (24) şöyle konuştu: "Mahalle sakinlerimiz yaz mevsimi gelince mevsimlik işçi olarak çalışmaya gittiğinden dolayı iş yapamıyorduk. Saman işinin açılmasıyla birlikte, geceleyin saman boşalma-yükleme işleri olduğundan samancılar alışveriş için geliyorlar. Allah'a şükür satışlardan memnunuz, saman işi bitinceye kadar dükkânımızı sabaha kadar açık tutacağız." (A. Uğurlu - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!