Sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle Gaziantep hareketlendi

İçişleri Bakanlığının Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında yayınlanan genelgeyle aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 3 gün geçerli olan sokağa çıkma yasağı gece 24.00 itibariyle sona erdi.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan 3 günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından Gaziantep’te hareketlilik yaşanırken, vatandaşların kurallara büyük ölçüde uyduğu görüldü.

3 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca sessizliğe bürünen Gaziantep’te yasağın sona ermesiyle hayat normale dönerken, kentte hareketlilik sabah saatlerinden itibaren arttı.

Vatandaşlar sabah saatlerinde işe gitmek için evlerinden çıkarken, belediye otobüslerinin sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hizmet vermeye başladığı kentte, 3 gün boyunca iş yerleri kapalı kalan esnafta bu sabah kepenk açtı.

3 gün boyunca sessizliğe bürünen cadde, sokak ve meydanlarda ise hareketliliğin arttığı görülürken, trafik akışı da normal seyrine döndü. İşe ve alışverişe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşların da belirlenen kurallara büyük çoğunlukla uyduğu görüldü.

Şehrin normal zamanlarda en kalabalık yerlerinden olan 15 Temmuz ve Balıklı Parkı Meydanı ise boş kaldı.

Belediye temizlik ekipleri, sokak ve caddelerdeki çalışmalarına hız verdi. Temizlik ekipleri, sokak ve caddelerde hummalı bir temizlik çalışması yaparken, kaldırımlar tazyikli suyla temizlendi.






















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti