Sosyal medyada PKK propagandasına 15 tutuklama

Sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle Gaziantep'te gözaltına alınan 36 kişiden 15'i tutuklandı.

Sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle Gaziantep'te gözaltına alınan aralarında HDP ve DBP'li yöneticilerin de bulunduğu 36 kişiden 15'i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 21 Aralık'ta PKK'ye yardım ve yataklık edip, sosyal medyada örgüt propagandası yapan kişilere yönelik baskın düzenlenmişti.

Baskınlarda gözaltına alınan aralarında HDP ve DBP'li yöneticilerin de bulunduğu 36 şüpheli İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Adliye sevk edilen 15 şüpheli tutuklanırken, 4 kişi serbest bırakıldı. 17 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hedefte milletin inancı vardı
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı