SP "Eğitimin Önündeki Engeller Kaldırılmalı"

SP Batman İl Divan Toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Bülent Kaya, Anadilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini kaydetti.

BATMAN - Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı konferans salonunda SP il divan toplantısı bugün saat 12.30'da yapıldı. SP İl Binası Konferans Salonunda gerçekleşen İl Divan toplantısına Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Bülent Kaya, İl Başkanı Mehmet Fırat, İl Müfettişi Sait Dağ, Merkez İlçe Başkanı A.Hâkim İçer ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Divanda bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduklarını belirterek, "Siyasi partiler insanlığa hizmet için kurulur programlarını buna göre hazırlarlar" dedi.

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Bülent Kaya, anadilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması ve Nevroz Bayramını kutlamak isteyen kişilere zorluk çıkarılmaması gerektiğini belirterek, "Ancak Nevroz bahanesi ile de Nevrozu kutlamak isteyen kişilerin topluma zarar verecek eylemlerden kaçınması lazımdır. Afganistan'da düşen Türk uçağı vesilesi ile NATO'daki Türk askerinin rolü ve NATO'nun İslam coğrafyasındaki emperyalizm politikaları gözden geçirilmeli ve Türkiye'nin NATO ile iş tutması sorgulanmalıdır. 4+4+4 tartışmaları vesilesi ile şunu ifade etmek isteriz ki anadilde eğitimin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Eğitimin kaç yıl olacağı kadar eğitimin içeriği ve müfredatı da milli ve manevi değerlere uygun hale getirilmelidir" şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

2 bin 500 ölü 400 bin yaralı
AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi