Suriye Bir Değil, İki Türkiye Savaş Uçağını Düşürmüş

Lazkiye liman kenti hava savunma karargahından üst düzey askeri bir yetkili, 22 Haziran'da bir değil, iki savaş uçağının düşürüldüğünü, üçüncü uçağın da isabet aldığını ifşa etti.

Türkiye savaş uçaklarının Suriye hava sahasını ihlal etmesine karşılık veren Suriyeli üst düzey askeri yetkili, o gün bir değil iki Türkiye uçağını düşürdüklerini ifşa etti.

El-Kudüs El-Arabi'ye demeç veren Suriyeli askeri yetkili, birinci uçağın tam isabet aldığını, iki pilotun öldüğünü, uçak enkazının Ras-ul Besit bölgesine düştüğünü, ikinci uçak isabet aldıktan sonra iki pilotun acil çıkışla uçaktan kurtulduğunu ve Vadi Kandil bölgesine düştüğünü belirtti.

Haberi duyuran El-Kudüs El-Arabi, haberi aldıkları yerin kesinlikle güvenilir bir kaynak olduğunu yazdı.

Bu arada,Türkiye savaş jetlerinin, NATO radar üssünün de bulunduğu Malatya bölgesinden kalkması, ABD ve NATO’nun Türkiye’yi bir tuzağa çektiği görüşlerini haklı çıkarırken, Batı ittifakının, Türkiye’nin bütün komşularıyla sorunlu hale gelip bölgede yalnız kalmasını ve neticede ABD’ye mahkum olmasını planladığı görüşlerini de destekliyor..

Bu haberin Ankara tarafından tekzip edilmemesi halinde, Ankara yönetiminin neden olayı örtbas ettiği ve ilk açıklamalarda sadece bir uçağın düşürüldüğünü ileri sürdüğü sorusuna açıklama getireceği tahmin ediliyor. (FHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor