ŞANLIURFA- Köklüdeğişim Dergisi Şanlıurfa Temsilciliği, Suriye'de yapılan katliamlar nedeni ile dün saat 21.00'de Sancaktar Mahallesi Taziye evinde bir panel düzenledi. Kur' an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panel Köklüdeğişim yazarlarından Salih Çelik'in Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasıyla devam etti.
Çelik, konuşmasında İslâm Ümmeti'nin tarihini, Rasulullah(s.a.v.)'ın Medine'de kurduğu ilk İslâm Devleti'nden Hilafet'in yıkıldığı sürece kadar ele alıp Ortadoğu'daki gelişmelere kadar gelinen süreci değerlendirdi.
Panel'de "Ortadoğu'daki Gelişmeler ve Suriye" konulu bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi esnasında duygulu anlar yaşandı.
Panel, yapılan dua ve Suriye'de katledilen Müslümanlar için kılınan gıyabî cenaze namazı ile sona erdi. (Ali Durmaz - İLKHA)