Yargıtay’ın “Hizbullah ile bağlantısı olduğu” gerekçesiyle Mustazaf- Der’i kapatması, dün Diyarbakır’da binlerce kişi tarafından protesto edildi.
İstasyon Meydanı’ndaki “Ahde Vefa Mitingi” nedeniyle kentte yoğun önlemler alındı. Saat 16.00’da başlayan mitinge çoğunluğu kadın olmak üzere binlerce kişi katıldı.
Ellerinde yeşil bayraklar bulunan göstericiler, “Suçumuz Filistin’e yardım etmekse bu suçu işlemeye devam edeceğiz” dövizi açtı.
Yargıyı ve hükümeti protesto eden binlerce kişinin alana gelmesiyle başlayan mitingte ilk olarak Kur’an-ı Kerim okundu.
Eylemde konuşan Mustazaf-Der Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, şunları söyledi: “Kürt halkı üzerindeki asimilasyona karşı durduğumuz için hedefe konduk. Roboski katliamını yapan, Ceylan Önkol’un katillerini bulmayan yargı derneğimizi kapatıyor. Sivil itaatsizlik diyoruz. ‘Mustazaf Hareketi’ni’ başlatıyoruz. Kürt sorununun çözümü ve toplumsal barış için harekete geçeceğiz.”
Konuşmaların ardından ilahilerin seslendirildiği miting olaysız bitti. (TARAF)