Tarihi eser operasyonunda bir kişi gözaltına alındı

Gaziantep’te tarihi eser kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan bir kişinin evinde yapılan aramada tarihi eserler ile bir pusula ele geçirildi.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı şüphesiyle gözaltına alınan bir kişinin evinde yapılan aramada tarihi eser olduğu anlaşılan bir adet deri üzerine işleme tablo, 21 adet taş, 4 adet sikke, bir adet denizcilerin yön bulmada kullandıkları pusula cihazı ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı şüphesiyle gözaltına alınan D.G. isimli şüphelinin evinde polis arama yaptı. Evde yapılan aramada denizcilerin yön bulmada kullandıkları tarihi olan bir pusula ele geçirildi. Evdeki aramalarda ayrıca bir adet deri üzerine işleme tablo, 21 adet taş ve 4 adet sikke bulundu.

Olayla ilgili hakkında yasal işlem yapılan D.G. isimli şüpheli adliyeye sevk edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep’te şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Gaziantep Valiliği şiddetli yağış sonrası taşkın uyarısı yaptı
Gaziantep'te sağanak yağış etkili oldu
Gaziantep Şahinbey’de selde kaybolan vatandaşın cenazesine ulaşıldı
Gaziantep'te bin 500 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi