Tekel Binası Artık Tinercilerin Tekelinde!

Van'ın en işlek yerinde bulunan ve gümrük müdürlüğüne bağlı olan eski tekel binası, sahipsiz kalırken çevre esnafı, binaya tinercilerin dadandığını belirtti.

VAN - Cumhuriyet caddesinde bulunan eski tekel binasının ek kısmı olan arka tarafı tamamen kaderine terk edilirken, bina artık tinercilerin mekanı durumuna geldi.

 

Bina yakınında bulunan esnaf, tinercilerden rahatsız olduklarını belirtirken, yetkililerin bu konudaki vurdumduymaz tavrına dikkat çekti.

 

Tinercilerin insafına terk edilen binanın hemen karşısında berberlik yapan Erkan Gül, binanın adeta tinercilerin yuvası haline geldiğini belirterek, tinercilerin özellikle akşam saatlerinde geldiklerini, kendilerinden bazen sigara istediklerini ve bu yüzden rahatsız olduklarını dile getirdi.

 

Çevre esnaftan Fethullah Bildirici ise; tinercilerin akşam saatlerinde geldiklerini söyleyerek ailelerin buradan geçerken tedirgin olduklarını ifade etti.

 

Bildirici, "Hiçbir yetkili bu binaya sahip çıkmıyor. Yetkililerden ricamız buranın yıkılıp park vb gibi halkın yararına olabilecek yerlere dönüştürülmesidir" dedi.

 

"Binada Esrar ve Uyuşturucu Satıldığı Oluyor"
Daha önce binanın olduğu yerin yol olarak gözükmesi yüzünden mahkemelik olduğunu dile getiren esnaftan Selim Yılmaz ise; binanın yıkılıp yola dönüştürülmesi gerektiği söyledi.

 

Yılmaz, geceleri tinercilerin binada barındıklarını belirterek, "Van'ın en işlek yerinde olan bir yerin bu şekilde olması Van'a yakışmıyor. Tinerciler binada akşamları tiner çekerken, binada esrar ve uyuşturucu satıldığı da oluyor" diyerek olayın vahamet derecesini ortaya koydu.

 

Öte yandan tinercilerin, tuvalet ihtiyaçlarını binada yapmaları ve kullandıkları maddelerden dolayı bina içerisini ağır ve kesif bir koku kaplarken, binada alkol şişelerinin de olması dikkatlerden kaçmadı. (Fırat Arslan - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!