Timetürk yazarı yazısını değiştirdi

Timetürk yazarı Mevlüt Yurtseven isimli şahıs hakaret dolu yazısının bir kısmını değiştirirken, düşüncesinden vazgeçmedi!

Timetürk yazarı Mevlüt Yurtseven isimli şahıs, kutlu doğum etkinlikleriyle ilgili yazdığı hakaret ve iftira dolu yazısından bir kısmını çıkardı. "Soytarı" nitelemesini yine yazıda bırakırken, bu hakareti kimlere yönelik yaptığı anlaşılamadı. Söz konusu yazar daha önceki düşüncelerinden ise vazgeçmediğini ve aynı düşünceleri koruduğunu söylemeyi de ihmal etmedi!

Yazının değiştirilmiş hali...

Peygamberi bizden korumak

Mevlüt Yurtseven

Oryantalistler ve batılılar ( Allah ve onun dininin düşmanları ) İslam’a olan düşmanlıklarını düşünce ve fikir özgürlüğü adı altında efendimize karşı çirkin ve edepsiz saldırılarla ortaya koymuşlar ve koymaya devam etmektedirler. Salman Rüşti Danimarka’da ki karikatür edepsizliği en son olarak Amerika’da ki filim ahlaksızlığı yakın tarihte bunun örnekleri . Bu edepsizlik ve ahlaksızlıklara imanı olan her müslüman kendince tepki göstermiştir. Zaman zaman gösterilen tepkiler kontrolden çıkmış ve istenmeyen ve hoş olmayan sonuçlarla karşılaşılmıştır. Ama bu sonuçlar yapılan saldırılara ve edepsizliklere tepki gösterme hakkımızı engellememeli çünkü peygamberler iman eden müminlerin namusları ve onurlarıdır.

Efendimizin doğum tarihi en kuvvetle 12 Rebiulevvel miladi olarak 17 Haziran 569. Türkiye’de 1989 yılında kutlu doğum haftası kutlanmaya başlanıyor mevlit kandilinin kameri takvime göre hemen arkasından. İlk olarak bir cemaat başlıyor sonra devlet rantı fark ediyor 1994 yılında da resmi olarak kutlu doğum haftası miladi takvime göre kutlanıyor. Önceleri 20-27 Nisan iken 2008 yılında 14-20 Nisan olarak yeniden düzenleniyor.

Kutlu doğum haftası etkinliklerinin resmi sahibi DİB . Her yıl yapılan etkinliklere devlet ve siyasi erkan davet ediliyor ve konuşmalar yapılıyor. Genelde güzel mesajlar veriliyor ve gergin siyasi ortamdan farklı olarak iktidar ve muhalefet liderleri etkinliklere katılarak mesajlar veriyorlar. Bu yıl yapılan etkinlik Ankara’da Arena spor salonunda yapıldı başbakan ve muhalefet partisi liderleri katıldı. Tören İstiklal Marşı ile başladı ilahiler okundu “birlik ve beraberlik duaları” edildi. DİB temel atma törenleri yapıldı. Bu yıl gündem insan onuru idi.

Herkes her grup bugünü fırsat bilip etkinlik düzenliyor. Bir başka etkinlikte bir dernek tarafından düzenlendi. Polemik yaratmamak için ismini vermeyeceğim. İlçe meydanında yapılan etkinlik istiklal marşı ile başladı. Her yerde olduğu gibi kuranı kerim okundu konuşmalar yapıldı sonrasında sema gösterileri ve kapanış. Bazıları düğün salonlarında düzenliyor etkinliklerini.

İskenderun belediye başkanı ise kutlu doğum haftası nedeni ile toplu nikah törenleri düzenledi. Bu yıl resmi nikahı olmayan 14 çiftin nikahı etkinlik kapsamında kıydı. Başkan "Kutlu Doğum Haftası'nda gül veriliyor. Gül vermiyorsanız birbirinize gülümseyin. Bu hayat birbirinizi sevmekle, birbirinize gülümsemekle daha güzel olur. Kutlu Doğum Haftanızı tebrik ediyorum" şeklinde anlamlı bir konuşma yaptı. Ayrıca yeni çiftlere başkan tarafından Mustafa Kemal Atatürk imzalı bir çift fincan hediye edildi.

 Mustazaf-Der ve diğer yandaşı STK lar Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Diyarbakır’da miting gibi bir mevlit düzenlediler. Etkinlik tabii ki istiklal marşı ile başlamadı ama geri kalan kısmı aynı idi ilahiler konuşmalar ve dualar. Program bu grubun televizyonu Rehber TV den naklen yayınlandı.

Bir çok kutlu doğum haftasında ki etkinliklerde vahyi ilahiye muhatap olmuş seçilmiş bir peygamber daha nasıl tahfif edilir hatırasına nasıl saygısızlık yapılabilir bilemiyorum. Bu tür etkinlik düzenleyen bir çok kurum eğer ellerinden gelse gökten ışık indirerek mizansenler düzenleyip programlar yapacaklar fener alayları düzenleyecekler. Önümüzdeki yıllarda etkinlikler çerçevesinde adı Muhammed olanlar arasında umre çekilişleri yapılması futbol veya peygamberimizin sevdiği spor dallarında değişik turnuvalar düzenlenmesi veya peygamberimizin sevdiği yemek yarışmaları yapılması muhtemel. Eğer bugün yapılmadı ise akıllarına gelmediğinden yapılmamıştır yoksa edepsizlik olacağından değil. İstiklal Marşı ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yapanlar toplu nikah töreni düzenleyenler bunu aşmış olmalılar . Sevgi ve sevgiliden yola çıkarak içi boşaltılıyor peygamberliğin. Allah’ın elçisi Mekke’nin yetimi bir Hristiyan azizine dönüştürülüyor. Dİ Başkanı St Valentin günü ile mevlit kandilinin aynı güne gelmesini hoş bir tesadüf olarak görmüştü.

Bazıları kandillerin bidat olduğunu söylüyorlar. Bidat olarak kandilleri bir gelenek haline getirenler bunları ince bir zevk ve güzellik içinde yapmışlar. Bugün kutlu doğum adına yapılanlar bidat bile değil.  Kutlu doğum kutlamaları adına yapılan yer yer aşırılığa  soytarılığa varan bu etkinlikleri sonlandırmak için bu ülkenin Müslümanlarını peygamberlerine sahip çıkmaya kendi ümmetinden korumaya çağırıyorum. Belki bizi affeder.

NOT: Bu yazının bir önceki halinde polemik yaratmamak yanlış anlam ve tartışmalara yer vermemek amacı ile bu yazıdan bazı cümleleri çıkardım. Fakat düşüncelerimi geri çekmedim.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!