Trump: Meksikalı uyuşturucu kartellerine savaş açmanın zamanı geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Meksikalı kartel üyelerinin silahlı saldırısı sonucu 9 ABD vatandaşının ölmesinin ardından, "Uyuşturucu çetelerine savaş açma zamanı geldi." dedi.

Söz konusu saldırının ardından Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’a, uyuşturucu kartellerine karşı ortak hareket etme çağrısında bulunan Trump, Twitter üzerinden, "Bazen bir orduyu devirmeniz için başka bir orduya ihtiyacınız olabilir!" şeklinde açıklama yaptı.

Obrador ise Trump’a yardım teklifi için teşekkür ettiğini belirterek, "Bu gibi meselelerin çözümü için yabancı bir hükümetin müdahil olmasına gerek olduğunu sanmıyorum." dedi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hac kesin kayıtlarında bugün son gün
Tam Güneş Tutulması başlıyor
Güneydoğu'da toz taşınımı bekleniyor
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?