TSK`dan `Sınırda Müdahale` Açıklaması

"Suriye`den Türkiye`ye geçmeye çalışan bin kişilik gruba müdahale edildi."

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye`den Türkiye`ye yasadışı yollarla geçmeye çalışan 1000 kişilik bir gruba müdahale edildiğini açıkladı.



Genelkurmay Başkanlığı`nın internet sitesinden yapılan açıklamada, saat 04.00 sıralarında 1000 kişilik bir grubun Hatay`ın Reyhanlı İlçesi`nin Oğulpınar köyü yakınlarında Suriye`den Türkiye`ye yasadışı yollarla geçmeye çalışması üzerine müdahale edildiği bildirildi.

Grubun ikaza uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açıldığı belirtildi. Aynı bölgede başka bir kaçakçı grubuna da müdahale edildiği, grubun kaçarken ateşe verdiği mazot bidonları nedeniyle bir askerin yaralandığı belirtildi.

Açıklama şöyle denildi:

"Türkiye-Suriye Hududunda, Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde; saat 04.00 sularından itibaren, Suriye`den Türkiye`ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan kaçakçı ve sığınmacılardan oluşan yaklaşık 1000 kişilik bir grup tespit edilmiştir. Gruba bölgede görev yapan 2 adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ve 2 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı ile müdahale edilmiş, grubun ikaza uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açılmıştır. Uyarı ateşi üzerine grup zırhlı araçları taşlayarak Suriye tarafına geri çekilmiştir."

KAÇAKÇILARIN ATEŞE VERDİĞİ MAZOT BİDONLARI NEDENİYLE 1 ASKER YARALANDI

Yapılan açıklamada aynı bölgede başka bir kaçakçı grubuna da müdahale edildiği, grubun kaçarken ateşe verdiği mazot bidonları nedeniyle bir askerin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Aynı bölgede sabah saatlerinde Suriye`den Türkiye`ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan yaklaşık 150 kişilik bir kaçakçı grubuna 1 adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ve 1 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı ile müdahale edilmiştir.

Müdahale sonucu söz konusu grup Suriye tarafına kaçarken olay bölgesinde bıraktıkları dolu mazot bidonlarını ateşe vermişlerdir. Çıkan yangında, bir personelimiz alevlere maruz kalmış; el, yüz ve bacaklarında üçüncü derecede yanık meydana gelmiştir. Devlet Hastanesinde ilk tıbbi müdahalesi yapılan personel, bilahare Adana Özel Estetik Plastik Cerrahi Hastanesine sevk edilerek, anılan hastanede tedavi altına alınmıştır. Anılan personelimizin hayati tehlikesi devam etmektedir."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!