Türkiye'de yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilecek

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, Türkiye'de en az 1,5 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı alan yabancılara vatandaşlık verilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı.

Yönetmeliğin ,"Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, başvuru için gerekli belgeler ve yapılacak işlemler" başlıklı 20'nci maddesinin 2'nci fıkrasına bent eklendi. Bu kapsamda, en az 1,5 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payı alıp, 3 yıl süreyle elinde tuttuğu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından (SPK) tespit edilen yabancılara Bakanlar Kurulu tarafından Türkiye vatandaşlığı verilecek. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hedefte milletin inancı vardı
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı