Türkiye’nin Otomobili Projesindeki çalışmaları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütecek

Türkiye’nin Otomobili Projesi kapsamındaki çalışmalar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda yürütülecek.

Türkiye’nin Otomobili Projesi kapsamındaki çalışmalar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda yürütülmesi hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu kararına göre, Türkiye’nin Otomobili Projesi kapsamında otomobilin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, satış ve dağıtım sisteminin oluşturulması, şarj istasyonlarının kurulumu ve işletilmesi, bu istasyonlar vasıtasıyla elektrik enerjisi tedariki ve bu istasyonların satış, kiralama ve benzeri yollarla devredilmesi ve bunlara ilişkin altyapı hazırlıklarına yönelik; belediyeler dahil tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uygun görüşü olmadan düzenleyici ve bağlayıcı karar alınamayacak, ihale yapılamayacak, lisans ve imtiyaz sağlanamayacak.

Bu Karar kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu Kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkili olacak.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hedefte milletin inancı vardı
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı