TUS ve DUS Başvuruları 30 Temmuz'da Başlıyor

9 Eylül'de yapılacak Tıpta Uzmanlık sınavı ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (DUS) sonbahar dönemine başvurular, 30 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

HABER MRK - Tıpta Uzmanlık sınavı ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (DUS) sonbahar dönemine başvurular 30 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

 

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2012-TUS Sonbahar Dönemi Sınavı ile 2012-DUS Sonbahar Dönemi Sınavı, 9 Eylül'de Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılacağı belirtildi.

 

Elektronik ortamda alınacak başvurular, başvuru merkezi aracılığıyla yapılacak. Son 2 yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava başvuru merkezi ile başvuran adaylar, internet üzerinden de başvuru yapabilecek.

 

Başvuru merkezleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

 

Sınavlara başvurma, sınavların uygulanması ve değerlendirilmesiyle yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2012-TUS Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile 2012-DUS Sonbahar Dönemi kılavuzlarında yer alacak.

 

Adaylar, kılavuzlara ve aday başvuru formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek.

 

Sınav ücretini başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatıracak adaylardan ayrıca başvuru hizmeti ücreti olarak 3 TL alınacak. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

MEB yönetici görevlendirme sistemi değiştirildi
Ana dilimize sahip çıkalım
Kar ve buzlanma nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Yoğun kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 2 Ocak 2026'da kar tatili olan iller
Diyarbakır dahil 20 ilde okullar tatil