Uçkun Batman’daki tezgâhlarda yerini aldı

Yayla muzu olarak da bilinen uçkun, Batman’daki tezgâhlarda satışa sunulmaya başlandı.

Özellikle Erzurum, Elazığ, Van, Bitlis, Siirt, Hakkâri ve Şırnak'ta yetişen ve yabani meyvelerden olan uçkun (yayla muzu) Batman’da tezgâhlardaki yerini aldı.

Batman’da hemen hemen her köşe başında tabla açan seyyar satıcıların uçkun (ribês) satışından oldukça memnun oldukları görüldü. Günlük ortalama olarak 100 ile 150 kilo arasında satış yaptıklarını belirten satıcılar, kilosunu 3 ile 5 TL arasında değişen fiyatlarla sattıklarını belirttiler.

30 senedir seyyar satıcı olan Eşref Savun (55), “Biz yayla muzlarını 2 ay boyunca satıyoruz. Halk oldukça ilgi gösteriyor. Bu yıl havalar güzel olduğunsan dağlarda yayla muzu çok yetişti. Her gün araçlarla Siirt Pervari dağlık bölgesinden yayla muzu Batman’a getirip satıyoruz. Halktan yoğun bir ilgi ve talep var.” diye konuştu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’ın Bahçelievler Mahallesi’nde silahlı çatışma: 2 ölü, 4 yaralı
Batman’da silahlı kavgada 4 kişi tutuklandı
Batman Beşeveler Mahallesi sakinleri 35 yıldır bekliyorlar: Ne tapu var, ne muhatap!
Batman'da kamuya yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık suçundan 4 kişi tutuklandı
Batman'da yük treni araçla çarpıştı