UEVF 2013 Törenle Açıldı

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen UEVF 2013 - 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açıldı.

HABER MRK - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız törende yaptığı konuşmada Türkiye'de bir yılda ödenen elektrik faturasının 60 milyar TL olduğunu ve bu tutardan 15 milyar TL tasarruf yapması gerektiğini söyledi.


Yıldız, önümüzdeki dönemde kamu binalarının enerji verimli hale gelmesi için ise 50 milyon Amerikan Doları yatırım yapacaklarını ve bu yatırımın 3 yıl içinde geri dönmesini planladıklarını belirtti.


Ülkemizde 1981 yılından bu yana aralıksız kutlanan Enerji Açılış töreni sonrasında Sanayide Enerji Verimliliği (SENVER - 13) Proje Yarışması Ödül Töreni yapılırken, yarışmaya katılan firmalara da plaketleri verildi.


Her Yıl 15 Milyar Liralık Tasarruf Yapabilir
Türkiye'nin ölçülebilir bütün sektörleri itibariyle her yıl 15 milyar liralık yapabileceği bir tasarruf olduğunu belirten Yıldız, ''Türkiye'deki elektrik faturalarının toplamının 60 milyar lira olduğu dikkate alınırsa bu çok önemli bir tasarruf. Yalnıza elektrikte değil, enerjinin bütün dallarında yapılacak tasarruflar 2023'e kadar Türkiye'nin yüzde 20'ler civarında bir tasarruf yapacağını gösteriyor. Ve iki tane Keban Barajı'nı her yıl yapmış olacağız'' dedi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!