Uludere Dosyası TBMM'ye Gönderildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Uludere olayı ile ilgili yürüttüğü soruşturma dosyasını bir örneğini TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na gönderdiği öğrenildi.

DİYARBAKIR - Şırnak'ın Qileban (Uludere) ilçesi Bujeh (Gülyazı) ve Roboskî (Ortasu) köylerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından bomba yağdırılması sonucu 17'si çocuk 34 sivilin hayatını kaybettiği olay ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan dosyanın örneği TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na gönderildiği öğrenildi.


Dosya içeriğinde, İnsansız Hava Araçları (İHA)'nın görüntüleri ile bombardımanı yapan savaş uçakların görüntüleri de DVD'lere aktarılarak gönderildiği ifade ediliyor. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Motorin ve benzine gece yarısı zam
Meteoroloji'den birçok bölge için sağanak uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı