Umut Kervanı depremzedelere umut olmaya devam ediyor

Elâzığ Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremde evleri hasar gören vatandaşlara sığındıkları camide çorba ikramında bulundu.

Türkiye, önceki akşam saat 20.55'te Elâzığ'dan gelen deprem haberiyle sarsıldı.

Kandilli verilerine göre, deprem 6,8 büyüklüğünde meydana geldi.

Kilis'ten Samsun'a Irak'tan Suriye'ye kadar çok büyük bir bölgede hissedilen deprem, Elâzığ ile Malatya'da yıkıma neden oldu.

Depremin yaşanmasının hemen ardından Yetimler Vakfı Diyarbakır'dan 20 kişilik ekibiyle birlikte gece Elâzığ'a doğru yola çıktı.

Elâzığ Umut Kervanı da Yetimler Vakfı ile organizeli çalışarak deprem bölgesinde yardımlarına başladı.

Evlerini boşaltarak camilerin taziye evlerinde ve cami içerisinde kalan mağdur vatandaşlara sabah namazı sonrası sıcak çorba ikramında bulunan Umut Kervanı, soğuk havayı bir nebzede olsa ısıtmaya çalışıyor.

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren gerçekleştirilen yardımlar tüm hızıyla devam ediyor.

İLKHA














İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Eski Tunceli Valisi Sonel, Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan okulların tatil edilmesi çağrısı
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
Kış lastiği yazın neden kullanılmamalı?
82 yerleşim yerinin yolu kapandı