Üniversitelilere uyuşturucunun zararları anlatıldı

Batman Üniversitesi’nde, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi tarafından, gençlere uyuşturucu, madde bağımlılığı ve zararları hakkında bilgi verildi.

Batman Üniversitesi Merkez Konferans Salonunda Türkiye Uyuşturucu
ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından gençlere uyuşturucu madde bağımlılığı ve zararları hakkında bilgi verildi.

TUBİM Batman Sorumlusu Serkan Menderes tarafından sunumu gerçekleştirilen konferansta, uyuşturucuya başlama nedenleri, uyuşturucunun  şekli ve zararları, kapsamlı bir şekilde üniversite öğrencilerine anlatıldı. 

Menderes, "Uyuşturucunun her türlüsü zararlıdır. Ancak bunların içerisinde en tehlikeli ve sinsi olanı sigaradır. Çünkü sigara kullanan bir kişiye diğer uyuşturucu maddelerini kullanması ya da kullandırılması çok daha kolay olur." dedi. 

Konferansa katılan öğrencilere, uyuşturucu kullanıp zararlarını fiziksel ve ruhsal açıdan hisseden kişilerin videoları izletildi.

Batman Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, TUBİM yetkilileri bilgilendirme broşürü dağıtarak öğrencileri bilgilendirmeye çalıştı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Aşırı yağış sonrası çiftçilere hayati uyarılar
Batman Aydınlıkevler Mahallesi’ndesilahlı kavga: Yaralılar var
Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Batman'da 250 yetim aileye Ramazan desteği
Batman'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü