Ürdün Vakıflar Bakanı: Mescid-i Aksa bölünemez

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Abdunnasır Ebu'l-Basal, Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait kutsal bir hak olduğunu, zaman ve mekân olarak bölünemeyeceğini söyledi.

Bakan Ebu'l-Basal, Kudüs Vakıfları Konseyi'ne ve başta Genel Müdür Azzam El-Hatib olmak üzere tüm çalışanlarına, bekçilere ve imamlara, Memurlar ve İşçiler Derneği'ne desteğini ifade etti.

Azzam El-Hatib ile yaptığı telefon görüşmesinde İslami Vakıflar görevlilerine yönelik saldırılar konusunda uyarıda bulunan Ürdün Vakıflar Bakanı, El-Hatib'in işgalciler tarafından ifade vermeye çağrılmasını da eleştirdi.

Ebu'l-Basal, "Bu, hiçbir şekilde kabul edilemez. Çünkü o Kudüs vakıflarının idaresinden sorumlu Ürdünlü bir görevlidir." diyerek, El-Hatib'in ve diğer çalışanların Mescid-i Aksa üzerindeki Haşimi vesayetini temsil ettiklerini belirtti.

Ürdünlü Bakan, Kudüs Vakıfları Dairesi'nde çalışanların, Mescid-i Aksa bekçilerinin ve Kudüs Vakıfları Konseyi'nin idari yönden Ürdün Vakıflar Bakanlığı'na bağlı olduğunu hatırlattı.

Yahudi işgalcilerin, Knesset üyelerinin ve işgal askerlerinin Mescid-i Aksa'ya silah zoruyla düzenledikleri baskınları kınayan Ebu'l-Basal, dünyadaki tüm Müslümanları öfkelendiren ve inciten baskınlara son verilmesini istedi.

Ürdünlü Bakan, çok sayıda askerin Mescid-i Aksa'ya girmesinin işgal girişimi olduğunu kaydederek Mescid-i Aksa'nın statüsünü değiştirme çabasının sonuçlarından işgal yönetiminin sorumlu olacağını ifade etti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ürdün Haberleri

Ürdün halkı Ebu Ubeyde'nin çağrısıyla meydanlara indi
Ürdün'de 155 mahkûma af çıktı
Ürdün'de bir kişi AstraZeneca aşısını vurdurduktan 10 dakika sonra öldü
Neçirvan Barzani Ürdün Kralı Abdullah ile görüştü
Ürdün’den siyonist işgalcilerin Kudüslülere yönelik saldırılarına kınama