Ürdün'de bir kişi AstraZeneca aşısını vurdurduktan 10 dakika sonra öldü

Ürdün'de bir kişi AstraZeneca aşısını vurdurduktan 10 dakika sonra öldü

​Ürdün Sağlık Bakanlığı, 66 yaşındaki bir vatandaşın ikinci doz AstraZeneca aşısını vurdurduktan sonra öldüğünü duyurdu.

Ammon Haber Ajansının, Ürdün Sağlık Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı habere göre Ma'an şehrinden 66 yaşındaki bir vatandaş ikinci doz AstraZeneca aşısını vurdurduktan 10 dakika sonra öldü.

Haberde, "Ürdün Devlet Üniversitesi'ndeki hastane doktorlarının hastanın hayatını kurtarmak için yaptığı tüm çabalar başarısız oldu." denildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, "66 yaşındaki Ürdünlünün ölümünün nedeninin doğrudan ne olduğunu ve Coronavirus aşısının vücudunu etkileyip etkilemediğini tespit etmek henüz mümkün değil." açıklamasını yaptı.

Sözcü, teşhis konulduğunda kamuoyuna bilgi verileceğini bildirdi.

Öte yandan haberde hastanın kronik hastalıklarının olduğu ifade edildi.

Hastanın, ilk doz AstraZeneca aşısını 4 Nisan'da vurdurduğu belirtildi.

Ürdün'de aşılama uygulamaları 13 Ocak'tan bu yana gerçekleştiriliyor ve şu ana kadar 2,2 milyon vatandaş yani nüfusun yüzde 22'si bir doz, 1,1 milyon kişi ise iki doz aşı yaptırdı.

İstatistiklere göre, 10 Mart 2020'den bu yana Ürdün'de toplam vaka sayısı 749 bin 319 kişiye ulaştı, 733 bin 113 hasta iyileşti ve 9 bin 718 hasta hayatını kaybetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.