Ürdün`den darbe karşıtı Mısır halkına destek

Ürdün`ün başkenti Amman`da Mısır`da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek ve görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye destek vermek için gösteri düzenlendi.

"Mısır`da Meşruiyet ve Özgürlük İçin Ürdün Halk Heyeti" tarafından Mısır`ın Amman Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteride ordunun yönetime el koyması, ülkeye yapılan dış müdahale protesto edilirken, darbe karşısında direnen Mısır halkını destekledikleri ifade edildi.

Ürdün`de eğitim gören Türk öğrencilerin de destek verdiği gösteride Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi aleyhine slogan atıldı.

Göstericiler, akşam ezanının okunmasıyla büyükelçilik önünde iftarlarını açtı ve akşam namazı kılındı. Buradan ayrılmayan darbe karşıtı göstericiler, Mısır halkına meşru taleplerini desteklerini açıkladı.

Mısır`da ordunun yönetime el koyması ve ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin görevinden uzaklaştırılmasının ardından, Mısır`ın yanı sıra başka ülkelerde de darbe karşıtı gösteriler düzenleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ürdün Haberleri

Ürdün halkı Ebu Ubeyde'nin çağrısıyla meydanlara indi
Ürdün'de 155 mahkûma af çıktı
Ürdün'de bir kişi AstraZeneca aşısını vurdurduktan 10 dakika sonra öldü
Neçirvan Barzani Ürdün Kralı Abdullah ile görüştü
Ürdün’den siyonist işgalcilerin Kudüslülere yönelik saldırılarına kınama