Ürdün`den dünyaya Kudüs çağrısı

Ürdün Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Momani, İsrail`in Kudüs`teki kutsal yerlere yönelik ihlallerini durdurması için uluslararası toplum, BM ve İslam ülkelerine müdahale çağrısında bulundu.

Enformasyon Bakanı Momani, yaptığı açıklamada, ülkesinin İsrail`in Kudüs`teki kutsal yerlere yönelik ihlallerini durdurması için ilgili yerlerle sürekli iletişim kurmaya devam ettiğini bildirdi.


İsrail`in ihlallerini durdurması için ülkesinin iletişim kurduğu yerlerden birinin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) olduğunu ifade eden Momani, Ürdün`ün, İsrail`in Mescid-i Aksa`nın batısındaki duvarın bir kısmına yönelik restore çalışmalarını kınadığını ve reddettiğini kaydetti.

Momani, sözkonusu duvarın ve Ribat el-Kurd diye bilinen eş-Şihabi avlusunun restoresinden Kudüs`teki İslami Vakıflar Dairesi`nin sorumlu olduğunu söyledi.

İsrail Tarihi Eserler Müdürlüğü görevlileri geçen hafta başında geniş güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa`nın duvarında restore çalışması başlatmıştı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ürdün Haberleri

Ürdün halkı Ebu Ubeyde'nin çağrısıyla meydanlara indi
Ürdün'de 155 mahkûma af çıktı
Ürdün'de bir kişi AstraZeneca aşısını vurdurduktan 10 dakika sonra öldü
Neçirvan Barzani Ürdün Kralı Abdullah ile görüştü
Ürdün’den siyonist işgalcilerin Kudüslülere yönelik saldırılarına kınama