Van Valisi Yeni Zırhlı Aracıyla Mesaide

PKK'nın son dönemler artan eylemleri ve yetkililere suikast düzenleyeceği ihbarının ardından Başbakanlık tarafından 8 ilin valisi için zırhlı araç getirtilmişti.

VAN - Araçla ilgili sorular üzerine başbakana teşekkür eden Vali Münir Karaloğlu, "Sayın başbakanımız sağ olsunlar bizleri düşünmüşler" dedi.

 

Her biri 7 bin Euro artı KDV'ye kiralanan Guard (muhafız) 500 cipler, fabrika çıkışlı olarak zırhlı üretiliyor ve sınıfının en güvenli araçları arasında gösteriliyor.

 

Bingöl, Batman, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkâri, Van ve Tunceli valileri için getirtilen cipler çarşamba günü başbakanlıktan 3 TIR'a yüklenerek Doğu ve Güneydoğu 'ya doğru yola çıkarılmıştı. Önceki gün Van'a ulaşan araç ilk kez Gürpınar'da Şamran Kanalı ve imam hatip ziyaretlerinde kullanıldı.

 

Peki, Bu Araçların Özellikleri Nelerdir?
- İlk üretim tarihi 1979
- Üretim yeri Avusturya
- El yapımı
- 5 veya 7 ileri otomatik vites seçeneği
- 8 silindirli
- Ağırlığı 5 ton
- Yolcu alanı sertleştirilmiş balistik çelikle kaplı.
- Çatı ve zemin el bombası ve mayına karşı korumalı.
- Tüfek ve M80 topuna karşı korumalı.
- Run-flat tekerlek korumasıyla patlamada bile hareket kabiliyeti gibi özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. (Murat Dalgın - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor