Vasat Davasından tutuklamalar başladı

Yargıtay'ın, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinin Vasat Cemaati lideri Şahmerdan Sarı ve çevresindeki 13 kişiye verdiği 100 yıllık hapis cezasını onaylamasının ardından tutuklamalar başladı.

GAZİANTEP- Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinin Vasat Cemaati lideri Şahmerdan Sarı ve çevresindeki 13 kişiye verdiği 100 yıllık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından 7 kişi tutuklanarak Gaziantep cezaevine gönderildi.

Alınan bilgiye göre,6,5 yıl hüküm giyen Süheyl Sarı, Muhammed Sarı, Mehmet Yılgın, İzzettin Avcı, Resul Bulanık, Abdullah Doğan ve Aydın Yalman dün evlerinden alınarak Gaziantep E tipi cezaevine gönderildi.

Dosya kapsamında örgüt liderliğinden dolayı 12, 6 ay ceza alan Şahmedan Sarı ile birlikte İsmet Yener, Mehmet Bilici, Abdullah Tuncer, Ahmet Balki ve Orhan Çelik'in ise polis tarafından arandığı öğrenildi.
(Şefik Mert-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı
Gaziantep'te kenevir ekimi yapan 9 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te hijyen ihlali tespit edilen fırına 7 gün kapatma cezası
Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan markete 3 günlük kapatma cezası
Gaziantep’te FETÖ hükümlüsü yakalandı