Vatandaşlardan "Seçmeli Ders" Duyarlılığı

Çocuklarını 5. ve 9. sınıflara yeni kayıt yaptıran velilerin Seçmeli Ders seçiminin 12 Eylül tarihinde biteceğinden habersiz olması nedeni ile bazı vatandaşlar, hazırladıkları ilanları dağıtarak, velileri bu konuda uyardı.

MERSİN - Tarsus'ta bazı vatandaşlar, bu yıl ilk kez 5. ve 9. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulacak olan Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber`in Hayatı derslerinin seçimi için son günün 12 Eylül (yarın) tarihinden habersiz olan velileri bilgilendirmek amacı ile hazırladıkları ilanları dağıttı.

 

Hazırladıkları ilanları; okul, cami girişlerine ve dükkanlara asarak velileri seçmeli dersleri için tanınan son gün konusunda uyaran vatandaşlar, duyarlılık örneği gösterdiler.

 

Öte yandan gereken açıklama ve bilgilendirme yapılmadığı için bu uygulamadan habersiz olan velileri uyarmak isteyen bazı camii İmam-Hatipleri de, camilerin ilan ve duyur tabelalarına "9. ve 5. sınıflara yeni kayıt yaptıran öğrencilerin, okulda Kur'an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerini görebilmeleri için kaydı yapılan okula bir dilekçe vermeleri gerekiyor " şeklinde yazılara yazarak, velilerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması
15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor
İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız
Lisans eğitiminin 3 yıla indirilmesi öğrenciler ve velilerden tam destek gördü
İmam hatip okulları 112 yaşında