Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Libya'da Türkiye vatandaşlarının alıkonulmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız serbest bırakılmaması halinde sonuçları ağır olacaktır." dedi.
"Vatandaşlarımızla ilgili olarak ilk andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgi ve direktifleri doğrultusunda, Dışişleri Bakanlığı, Libya Büyükelçiliği ve ilgili tüm birimlerle gerekli çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir." diyen Oktay şunları kaydetti:
"Alıkonulan vatandaşlarımızın bir an önce serbest bırakılarak Türkiye’ye getirilmesi için ilgili tüm kurumlarımız titizlikle faaliyetlerini sürdürmektedir. Vatandaşlarımızın acilen serbest bırakılmaması halinde bu eylemi yapanlar 'meşru hedef' haline gelecek ve sonuçları ağır olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, tüm kurumlarıyla, dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın güvenliklerini ve haklarını korumakta kararlıdır."
İLKHA