Viranşehir’de yetimle doyasıya eğlendi

İHH tarafından Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen moral etkinliğinde, Suriyeli ve Viranşehirli yetim çocuklar doyasıya eğlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı(İHH) Viranşehir ilçesinde yetimlere yönelik moral etkinliği düzenledi.

Viranşehir İmam Hatip Lisesinde düzenlenen etkinliğe İHH şanlıurfa temsilcisi Behcet Atilla, Viranşehir temsilcisi Eyyüp Yaşar, Viranşehir Müftüsü Abdurrakip Aslan ve yetim aileleri  katıldı.

Etkinlikte okunan ilahiler, ip çekme ve koşu gibi oyunlar, Nasrettin Hoca ve palyaço gösterisi ile eğlenen çocuklara  yemek de verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İHH Şanlıurfa temsilcisi Behcet Atilla, yıllardır bahar aylarında yetim dayanışma günleri tertiplediklerini belirtti.

28 Mart Cumartesi günü, 300’e yakın yetime yönelik yapılan programda yetimlerden 100’nün Suriyeli, 200’nün ise Viranşehirli olduğunu belirten Atilla, yetimleri sevindirmek maksadıyla oyunlar oynatılıp, toplu halde yemek yedikten sonra yetimlere çeşitli hediyeler verdikten sonra,  evlerine teslim ettiklerini söyledi.

 Amaçlarının yetimlere farklı bir gün yaşatmak olduğunu söyleyen Atilla,  İHH’nın dünya genelinde 60 bin yetime Türkiye’de ise 8 bin civarında yetime baktığını söyledi.

Türkiye’de en fazla yetimin Şanlıurfa’da bulunduğunu söyleyen Atilla, Şanlıurfa’da 500 yetime baktıkları bilgisini paylaştı.   

Program yetimlere verilen hediyelerle sona buldu. (Sabri Acet-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dernek Faaliyetleri Haberleri

Umut Kervanı 2023 yılında 105 milyon liradan fazla yardım ulaştırdı
Avrupa Yetim Eli'nden dünyanın en yoksul ülkesinde nakdi yardım
Yetimler Vakfı’ndan hayırseverlere çağrı
Allah rızası için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz
Yetimlerle dayanışma gecesi düzenleyecek