Wikipedia 2,5 yıl sonra açılıyor

Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı sonrası, dünyanın en büyük çevrimiçi ansiklopedisi olan Wikipedia'nın açılabileceği belirtildi.

Türkiye'yi DAİŞ destekçisi gösterdiği gerekçesiyle 2017 yılında kapatılmasına karar verilen Wikipedia'nın açılabileceği belirtildi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nun dünkü toplantısı, Wikipedia'nın lehine sonuçlandı. Genel Kurul, Wikipedia'nın kapatılmasını hak ihlali olarak yorumladı.

Anayasa Mahkemesi kararı sonrası Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) siteyi açacağı belirtiliyor. BTK, erişim engelini kaldırmak için AYM'nin gerekçeli kararını bekliyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısı