Yaklaşık 10 bin hükümlüye temyiz yolu açılıyor

Hazırlanan yeni yargı paketiyle beş yılın altında ceza içeren ve istinafta kesinleşen bazı suçlara temyiz yolu açılacak.

AK Parti'nin Yargı Reformu Stratejisi hedefleri doğrultusunda hazırladığı yargı paketiyle beş yılın altında ceza içeren ve istinafta kesinleşen terör propagandası, Cumhurbaşkanı’na hakaret, devleti aşağılama, silahlı örgüt, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçlarına temyiz yolu açılacak.

10 bin hükümlünün dosyası için kanun yürürlüğe girdikten sonra 15 gün içinde Yargıtay'da temyiz ve tutukluluklarının yeniden değerlendirilmesi gündeme gelecek.

Ceza Muhakemesi Kanunu'na eklenecek geçici maddeyle, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 15 gün içinde pakette belirtilen suçlardan istinaf mahkemelerince verilen ve kesin nitelikteki kararlar temyiz edilebilecek. Cezası infaz edilenlerin tutukluluğunun devam edip etmeyeceğini, hükmü veren ilk derece mahkemesi değerlendirecek.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hedefte milletin inancı vardı
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı