Yer sıkıntısı Batman'a pahalıya mal oluyor

Batman’a yatırımcı getirmek için ellerinden gelen çabayı harcadıklarını söyleyen MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, yatırımcıların kentte yatırım yapmak istediklerini fakat yer bulamadıkları için yatırım yapamadıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde kongreye giderek yeni yönetimini belirleyen Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

 

Burada açıklamalarda bulunan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

 

Daha sonra kentte yapılması planlanan yatırımlar ve yatırımcılar hakkında da bilgi paylaşan Özdemir, yatırımcıların Batman’a yatırım yapmak istediklerini fakat yer bulamadıkları için kentte yatırım yapamadıklarını söyledi. Kendilerinin de yatırım yapmak istediklerini fakat yer tahsisi noktasında sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Özdemir, yer bulma sorunu giderildiği takdirde MÜSİAD olarak 7 ortaktan oluşan bir yatırım yapacaklarını kaydetti.

 

MÜSİAD olarak Batman’a yatırımcı getirmek için ellerinden gelen çabayı harcadıklarını ifade eden Özdemir, “Batman 6. Bölgededir. Yatırımcıların buraya ilgisi var. Batman’a yatırım yapmak için çok sebep var ama bizim gibi yatırım yapmak isteyen diğer işadamlarımız yer sıkıntısı yaşıyor. Biz yatırım yapmak için bekleriz ama dışarıdan yatırım yapmak isteyenler beklemez, çünkü öyle zamanları yoktur. Yatırım için yer tahsisi noktasında aylarca yazışmalarımız oluyor. Bir ayda yapacağımız bir yatırım bürokrasi engeli yüzünden bazen 2 yıla kadar uzayabiliyor. Yatırımcı yatırım yapmak istiyor ama yer bulamadığı için yatırımı askıda kalıyor ve iş yapamıyor. Yer olmadığı için bizlerde yatırımcılara burayı öneremiyoruz.” diyerek sitem etti.

 

Toplantı, karşılıklı soru-cevap şeklinde son buldu.   (M. Fatih Akgül - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’ın Bahçelievler Mahallesi’nde silahlı çatışma: 2 ölü, 4 yaralı
Batman’da silahlı kavgada 4 kişi tutuklandı
Batman Beşeveler Mahallesi sakinleri 35 yıldır bekliyorlar: Ne tapu var, ne muhatap!
Batman'da kamuya yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık suçundan 4 kişi tutuklandı
Batman'da yük treni araçla çarpıştı