Yunanistan'la Kardak krizi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Kardak gerilimi nedeniyle Türkiye Büyükelçisi’ni çağırdı.

Ege Denizi'nde Kardak kayalıkları açıklarında Türkiye ve Yunanistan sahil güvenlik botları arasında gerginlik yaşanması sonrası Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Büyükelçisi’ni çağırdı.

Yunan tarafının Kardak nedeniyle verdiği protesto Türkiye tarafından reddedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamasında Kardak'ta botların çarpıştığı haberleri hakkında "Dün akşam öyle bir sıkıntı oldu, sorun yaşanmadı." demişti.

Erdoğan açıklamasında, "Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz." demişti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!