Sevenlerinden Riyad Güneş’in kabrine ziyaret foto video

Sevenlerinden Riyad Güneş’in kabrine ziyaret foto video

Diyarbakır’da, 6-8 Ekim saldırılarında PKK yandaşları tarafından katledilen Riyad Güneş’in kabri, sevenleri tarafından ziyaret edildi.

Diyarbakır’da, 6-8 Ekim saldırılarında, arkadaşlarıyla birlikte kurban eti dağıtırken PKK yandaşları tarafından katledilen Riyad Güneş’in kabri, yakınları ve sevenleri tarafından ziyaret edildi.

Diyarbakır’dan konvoy eşliğinde Güneş’in kabrinin bulunduğu Dicle’ye bağlı Üzümlü (İbika) köyüne gelen sevenleri, Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okudular.

Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil, ziyarette yaptığı konuşmada, şehitliğin, İslam dinindeki önemine değindi.

“Dünyanın makam ve mevkileri şehadet mertebesine yetişmez”

Şehadet kavramının Müslümanların bilincinden çıkarıldıktan sonra İslam Ümmetinin perişan bir hale geldiğine dikkat çeken Karavil, “Dünyanın makam ve mevkileri şehadet mertebesine yetişmez. Şehidler, peygamberlerden sonra en yüksek makamdadırlar. İslam âlimleri, şehadete arzuyla koşmuşlardır. Şehitler, dinin ayakta kalması, Kur’an’ın susmaması ve ümmetin şeriatsız kalmaması için ruhlarını teslim etmişlerdir. Şehitler, bu aşka talip olan ve zalimlerin zulmüne şahit olandır. Bu kardeşlerimizin insanlara hizmet ederken canlarını vermeleri, bunlara örnektir.” dedi.

Güneş’in sevenleri, İslam Ümmetinin kurtuluşu için yapılan duanın ardından ziyaretlerine son verdiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.